Christian Dior Jasmin des Anges

Jasmindoften kan vara älsklig på så många olika sätt, och nu vill Maison Christian Dior Collection ge oss en som kommer från änglarna: Jasmin des Anges. Hurudan är då den? Jo, ackompanjerad av citrus som bergamott, persika och aprikos och osmanthus i topp- och hjärtnoterna. Inslagen av citrusfrukter används inte för att dra jasminen åt fräschhets-hållet där den också kan hittas, utan för att skapa en gourmand-doft. Där hålls överraskande nog osmanthus tämjd; den blomman kan ju annars stå för en kryddighet och kak-känsla som kan vara mycket läcker.

Jasmin des Anges blir som en uppfriskande fruktkaramell, söt men inte översöt. I basnoterna finns vanilj och vit mysk, men inte heller de präglar doften så mycket som de kan göra annars. Resultatet är en trevlig och lättälskad doft som jag gärna skulle bära på sommaren eller varför inte året runt. Men eftersom den säljs i enorma och dyra flaskor i Diors exklusiva serie kommer jag hellre att nöja mig med ett mer prisvärt alternativ, om jag hittar det någon gång.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i dofter, parfymer och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.