Clinique chubby stick shadow tint for eyes lavish lilac

Ögonskugga i form av knubbiga pennor älskar jag ju, lavendel/lila är en färg som smickrar många ögon, och inte hade jag någon tjock ögonpenna i den färgen, så Cliniques chubby stick shadow tint for eyes i nyansen 09 lavish lilac blev min häromveckan.

När man använder den på ögonlocket blir det inte någon stark färg, utan en mycket svagare nyans än vad färgen i stiftet indikerade. Det gick inte heller att måla på tjockare för att fördjupa färgen. Vare sig det är med flit som färgen blir så svag, eller för att pennan inte har så mycket pigment som de favoriter jag har från Lancôme och Laura Mercier, så gav den inte det resultat jag önskade.

Dår får man komma på hur man bäst använder tjockispennan på bästa sätt! Jag skulle kunna tänka mig att lägga den under ögat, för där passar det bra med en mjuk suddig linje av ljuslila. För att det skall fungera måste jag dock få till spetsen på pennan så att den är smalare. Inte med hjälp av pennvässare, för det tror jag inte skulle fungera här (stiftet skruvas fram med hjälp av silverstycket i pennans bakände), utan snarare via idog användning tills det bildas en spets.

Jag vill passa på att säga att av de ögonskuggepennor jag har provat så har ju en del varit spetsiga från början men snart trubbats av. Den som behållit en användbar spets är den snett avskurna pennan från Chanel. Tack vare den formen finns det både en flat del för att måla större ytor med, och en kant med vilken man kan dra smalare linjer. Listigt! Se dit, alla tillverkare av ögonskuggepennor!

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i ögonpennor och märktes . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Clinique chubby stick shadow tint for eyes lavish lilac

  1. Nageldraken skriver:

    Det ser ut att vara en fin, användbar färg, men det är ju synd att den är så skir. Fast jag köper inte ögonskuggor i stiftform, tyvärr. Jag har prövat flera och de sitter bara inte kvar på mina ögonlock.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.