L’Occitane Creme Pieds Peaux Seches

L’Occitane Creme Pieds Peaux Seches är den bästa fotkräm jag har använt. Jag använder den inte bara till fötterna utan även till händerna, så de också får samma sköna behandling. Huden blir mjuk och inte bara för stunden, utan i flera dagar efteråt, också de dagar som jag glömmer att smörja in fötterna. De många hårda partierna jag har haft invid tånaglarna och på hälarna har dag för dag mjukats upp i stort sett försvunnit.

Det skall sägas att de allra svåraste partierna, hudflikarna intill fingernaglarna, inte genomgått något mirakel av L’Occitane-krämen; de har mjukats upp men inte läkt. (Till det fungerar Eucerin Aquaphor bättre.) Men som sagt, även huden på händerna känns betydligt mjukare även de dagar jag inte har Creme Pieds Peaux Seches tillgänglig.

15% sheasmör i den rika krämen tillsammans med arnika och lavendel är det som ger goda resultatet. Den fina lavendeldoften som påminner om äldre tider och välskötta byrålådor för underkläder är en underbar bonus. Tydligen har jag missat den motsvarande handkrämen i mitt idoga genomprovande av L’Occitanes utbud, men det lär snart bli ändring på det. Ja, inte förrän jag gjort slut på den stora, dryga tuben med fotkräm, förstås, så det kanske inte blir så snart ändå.

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i handkräm, kroppsvård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till L’Occitane Creme Pieds Peaux Seches

  1. Ping: Avène Cicalfate handkräm | Style On File

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.