The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Borage Seed Oil

En gång när jag beställde hem hudvård fick jag förslaget ”Skall du inte köpa den här också?” med en klickbar bild på The Ordinarys 100% Organic Cold-Pressed Borage Seed Oil. Eftersom The Ordinarys produkter är billiga och ofta bra eller åtminstone så specifika att man kan lista ut vad som funkar och inte för ens hud, så slog jag till.

Många varnar för att Borage Seed Oil luktar illa. Ja, det gör den. Den luktar härsket, men den är inte det, för min hud reagerade inte negativt. (Förrän efter flera veckor, då jag började känna sveda och ville klia mig i hela ansiktet. Då slutade jag direkt med Borage Seed Oil.)

Det var nyfikenhet och envishet och en tröghet i systemet som fick mig att fortsätta använda Borage Seed Oil morgon och kväll i flera veckor fastän jag egentligen inte kände några förbättringar. Faktiskt kändes huden litet skrovlig. Det var när jag slutade med den utan att ersätta med något annat än de andra krämerna jag brukat följa upp oljan med, som huden började kännas litet torr. Men i gengäld slätare och minst lika smidig som innan.

Jag vet fortfarande inte vad Borage Seed Oil skall vara bra för och ens om den gjorde någon nytta för mig. Med den obehagliga doften kan jag inte rekommendera den alls.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i hudvård och märktes . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Borage Seed Oil

  1. Den DÄR luktar illa som bara den. Fick acne av den och det kliade som bara den. Fick använda upp den på händerna, hatar att slänga saker. Den gjorde inget för händerna heller, förutom att lukta illa. BLÖÖÖAAUHHH

    • styleonfile skriver:

      Jag hatar också att slänga saker men jag GJORDE det! Ansiktet hettade och kliade och så stank det om oljan. Det vill man ju inte ha någonstans!

  2. Pingback: The Ordinary ”B” Oil | Style On File

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.