Snygga, sköna skor för säsongen

Jag älskar den här modellen på skor, som knyts över fotryggen så att de sluter tätt, dock inte går över vristerna, och har en liten klack. De passar bra att använda under långa perioder på hösten och våren, och även på kalla sommardagar. De håller värmen under kalla dagar, klacken gör dem både snygga och bekväma att gå i, och är modellen tillräckligt nätt går det bra att ha dem till klänning och kjol. Och självklart passar de bra till såväl byxor som jeans.

De skor jag har just nu, skorna på bilden, är en fantastiskt skön modell från Gabor som jag köpte i höstas. Några få par kan fortfarande hittas i butikerna, och jag uppmuntrar alla att leta upp sin storlek och köpa ett par – fast inte innan jag hunnit köpa ett extra par i reserv!

Visst finns det andra skor i den här stilen från andra tillverkare, som kanske passar andra fötter ännu bättre. Dem kommer jag också att leta upp och prova, på samma sätt som jag har gjort de senaste åren. Men just den här modellen är stabil, snygg och väldigt skön att gå och stå i.

Redan för femton år sedan, när jag var en fattig student, hade jag vingliga fötter och behövde välbyggda skor att kunna gå stadigt i. De hundralappar jag lade på ett par Gabor-skor i liknande modell men i brunt skinn visade sig vara en fantastisk investering! Jag hade dem i flera år, vår och höst och ofta däremellan, i ur och skur, till fint och till promenader i besvärlig terräng. Jag lät laga dem gång på gång, men till slut hade en spik från vardera klacken trängt upp så att de stack mina hälar när jag gick. Det gick inte att laga, så jag fick kasta mina fina, sköna skor.

Genast började jag leta efter ett liknande par. Men döm om min förvåning när det inte gick att uppbåda någonstans! Jag letade i billiga affärer, jag letade i dyra affärer. Jag hittade kängor, loafers och låga stövlar, men inte ett enda par i den här praktiska och snygga stilen. Hur jag klarade mig vet jag inte riktigt. Efter några år började dock skor av den här varianten dyka upp igen! I min glädje tok-köpte jag på mig några par som efter några promenader visade sig vara för stela, för högklackade, för lågklackade för att duga åt mig. Dem har jag nu lämnat till Myrorna.

Nu har jag mina vackra, sköna Gabor-skor! (Och ett par litet sämre Hush Puppies.) Modellen har funnits på skobutikernas hyllor i några år, i olika varianter. Men jag är fortfarande litet orolig för att de skulle kunna försvinna igen. Det är vansinne att inte sälja en så perfekt modell av sko, men vem vet hur modets diktatorer bestämmer i framtiden? Borde jag köpa på mig flera par för att klara mig genom nästa istid? Ja, kanske ett par till, eller två. Jag kommer att fortsätta leta efter varianter och köpa de som gör mina fötter lyckliga.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i basgarderob, skor. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Snygga, sköna skor för säsongen

  1. Hermia skriver:

    Det är verkligen guld värt att hitta sådana där perfekta skor och det är en riktigt fin modell du funnit! Grattis till det 🙂 Clarks i strl 4,5 får mina fötter att smälta men märket finns inte så ofta i Gävle, men på lördag ska jag titta in hos Knulp!

  2. styleonfile skriver:

    Vad bra att du har hittat de rätta skorna för dina fötter! Hoppas att du hittar fler godbitar på Knulp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.