Vichy Normaderm dagcreme

Genom åren har jag haft olika favorit-dagkrämer. En efter en har de alla slutat tillverkas och säljas, eller formulerats om så att de inte längre fungerar för mig. Så oförskämt! För tillfället känner jag bara till en ansiktskräm som håller mina blanka partier (pannan, näsan) matta under dagen. Det är Vichy Normaderm dagcreme, som så vitt jag vet bara säljs på apotek.

Den lätta krämen kommer i en liten pumpflaska. Den lovar att arbeta mot orenheter, återfukta och matta ned glansen i huden. Jag ger ingen guldmedalj åt dess arbete mot orenheter, men de fuktgivande egenskaperna är tillräckligt bra för min stundtals kräsna hy. Har man fet hy (eller feta hudpartier) behöver man inte dra ned på hydreringen – min erfarenhet säger tvärtemot att den är mycket nödvändig. Men framför allt håller krämen min ansiktshud lagom matt hela dagen, och det är det viktigaste för mig.

Konstigt nog kan jag dock efter några timmars användning gnida loss ett lager av hudceller eller rester av ingredienser, från de partier där jag har lagt krämen. Det var av en slump som jag upptäckte det första gången. Sedan dess händer det att jag, medvetet eller omedvetet, gnider loss ganska stora mängder. Det händer inte när jag använder andra krämer i ansiktet. Till min stora lycka känns inte huden torr, öm eller ansträngd där jag råkat skava loss vad det nu är. Kanske är det en form av inbyggd, avancerad peeling? Jag skall undersöka det närmare, och rapportera vad jag upptäcker.

Tills vidare är jag nöjd med Vichy Normaderm dagcreme. Jag har använt den i snart två år, och hittills inte hittat någon bättre på marknaden. Jag kan bara hoppas att den säljs i några år till!

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i hudvård, krämer och märktes . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vichy Normaderm dagcreme

  1. Pingback: Chanel Hydramax + Active Cream | Style On File

  2. Pingback: Vichy Capital Soleil Mattifying face fluid dry touch | Style On File

  3. Pingback: Vichy Idéalia gel-cream | Style On File

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.