SG79 STHLM No 17

No 17 är ytterligare en av SG79 STHLM:s dofter som jag beställde osniffad – och så förvirrad jag blir när jag jämför notlistan med vad min näsa känner! No 17 är för mig i första hand en akvatisk doft, som gurka eller melon men utan just det som definierar de dofterna. Jag funderar på om det kan vara att ylang-ylang i hjärtnoterna här är extra hårt vriden mot det gröna, men det är ju faktiskt mer vattnighet än ”grönhet” som jag känner.

Av bergamott och kryddnejlika i toppnoterna märker jag rakt ingenting, men kanske kan jag märka litet persika om jag anstränger mig. Inte heller slår ros och apelsinblomma från hjärtnoterna igenom och gör doften mjukare, vilket jag hade hoppats på. Det jag tycker mig känna när de första intrycken lagt sig, efter några timmar, är litet av basnoternas toffee fast inte så söt. Jag säger inte att No 17 är dålig, men den är inte alls i min smak.

Dock är jag ändå glad att jag prövade den, och ännu gladare över att SG79 STHLM skickade med så många fina doftprover i min beställning – faktiskt bara prover på dofter jag ännu inte prövat! Vilken tur!

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i dofter, parfymer och märktes . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till SG79 STHLM No 17

  1. styleonfile skriver:

    Det här är för övrigt post 1111 efter nästan 11 års beautybloggande här!

  2. Eva skriver:

    Grattis! Men tänk att du har bloggat i nästan 11 år och det är först i år jag hittat hit. Och tänker stanna. Gillar din blogg jättemycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.