Chanel Gardénia

Jag tycker egentligen inte om doften av gardenia i parfymer, och därför blir jag misstänksam när jag faktiskt gillar Chanels Gardénia från första stund. Det vi erbjuds nuförtiden är en reformulering av ursprungsdoften från 1925, nu också inrättad i ledet bland de andra stora flaskorna i serien Les Exclusifs.

Det är den litet skarpa och artificiella doften som saknas och som säkert saknas extra mycket av gardeniaälskare. Här har blomman mjukats upp och parats med en hel bukett av andra ljuva blomster, som apelsinblomma, jasmin och tuberos, för att inte tala om att hjärtnoterna innehåller vanilj, frukt, kokosnöt, mysk och sandelträ. Lyckligtvis blir resultatet inte som en hel godisskål som man skulle kunna frukta, men inte heller vetiver och patchouli lyckas hindra Chanels Gardénia från att bli en trevlig men helt harmlös och ointressant doft.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i dofter, parfymer och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.