Love, Don’t Be Shy by Kilian

Det är roligt att by Kilians exklusiva dofter finns att provsniffa och köpa i Sverige. De ligger i prissegmentet som gränsar till löjligt dyrt men som en aficionado ändå kan välja att öppna plånboken för. Doften Love, Don’t Be Shy skall enligt by Kilian handla om ”first love’s innocence” men sorterar ändå under grupperingen The Narcotics – hm?! Nåväl, låt oss prova den uppskattade doften.

Oskyldigheten skall signaleras med sötma från marshmallows, men de första minuterna känner vi kryddigheten och strävheten från toppnoterna rosépeppar, koriander, bergamott och neroli. Men jo, det kommer sötma från basnoterna, och de väntar inte på att låta de blommiga hjärtnoterna (apelsinblomma, jasmine, kaprifol, ros och iris) ta plats, utan vi får den stora, starka men mjuka sötman nästan direkt.

Det är förstås vanilj, karamell och socker i basnoterna, och också mysk, civet och labdanum som ger en litet mer vuxen känsla åt den här första kärleken. Men det är ändå sötman som överväger. Dock är det ingen simpel sötma som i de parfymer som skall älskas av en stor majoritet, utan en tyngre och mer personlig sötma som är riktigt intressant. Det är bra.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i dofter, parfymer och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.