Stillsam jul

I år ger jag mig själv Det Tomma Rummet. Ett litet snällare uttryck för att jag inte ger eller får någon julklapp, och att det i sig är en gåva. Den sinnesro jag har haft när jag gått genom stadens centrum utan att behöva leta igenom affärer, och den jag har när jag vet att jag inte kommer att bära hem en ny pryl, har känts nästan påtaglig redan under veckorna innan jul.

Nu vill jag inte låta otacksam. Jag tycker mycket om att få presenter, och sådant jag har älskat allra mest är de mest ”vanliga” men ändå omtänksamma: temuggar, tjocka sockor, halsdukar, en varm och mjuk filt. Jag tycker också om att ge presenter som jag har tänkt ut noggrant, även om jag ändå alltid oroar mig för att de skall vara dåliga.

Men i år är allt annorlunda och därför har jag chansen att låtsas att jag håller ett tomrum mellan mina händer som en mystisk, skimrande gåva.

Dessutom kan jag tänka tillbaka på hur ovanligt mycket vänlighet jag har mött det senaste året. Är det någon som känner igen det? Jag hoppas att den mänskliga värme jag har mött inte bara finns i de områden jag rört mig. Spontana och glada samtal på konserter, komplimanger från tillfälliga bekanta, och ja, även omtanken från servicepersonal som nog inte bara visar omtanke för att jag håller i plånboken. Har vi lärt oss att uppskatta varandra mer efter corona-isoleringen? Det hoppas jag. Själv kommer jag att fortsätta visa vänlighet mot främlingar och vänner så ofta jag kan.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i favoriter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.