Floraïku First Dream of the Year

Endast en not per doftnivå listar Floraïku för sin First Dream of the Year: grapefrukt, apelsinblomma och iris uppifrån och ned. Det lär finnas ett hundratal hemligheter till kring den blandningen, men resultatet är förtjusande. Grapefrukten är inte den friska energikick den kan vara i andra dofter, utan den ljuvliga och nästan tröstande komponent vi också kan känna i Jour d’Hermés och Jour d’Hermès Absolu. Lika mild och omfamnande är apelsinblomman, och iris som kan vara såväl jordig som metallisk bidrar här istället med en nedtonad pudrighet.

First Dream of the Year utvecklar sig inte så mycket under bärandet utan behåller sin komposition i ett par timmar. Likt Jour d’Hermès Absolu kan man säga att den har en styrka i sin mildhet, en mildhet som inte består i försiktighet utan en säkerhet på att vara fullkomligt i balans. First Dream of the Year är kanske inte så originell, utan fin och lättälskad, men det är den på det mest perfekta sättet. Den är skapad för både kvinnor och män, och det vore roligt att känna den på någon annan och känna hur den utvecklar sig annorlunda på en annan hud.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i dofter, parfymer och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.