Dior Tobacolor

Tobacolor är en av dofterna som Maison Christian Dior Collection har utökats med i år, och som man kan gissa så är tobak en av noterna. Parfymer med tobak i är ofta varma och generösa och har honung, kryddor, läder och andra sköna kompanjoner i sin mix. Och visst finns det rök och honung i Tobacolor, men också de litet oväntade plommon och persika vilka gör doften mer originell.

Den första puffen är litet överraskande skarp men inte otrevlig, dock ger den ganska snart efter för en fin blandning av stenfrukterna, tobaken och honungen. Varken fruktighet eller tobak tar över, inte heller citrus som bidrar på ett hörn, utan allt har vävts samman till något spännande och aningen saftigt som ibland kan påminna om stora 80-talsparfymer fast nedtonat till ett mindre format. ”Orientaliska noter” anges i kompositionen och jag tycker att det är efter några timmar som de börjar sätta sin prägel på det hela med kryddighet och vaga minnen av favoritparfymer från tonårstiden på nittonhundratalet.

Det är roligt att Francois Demachy, näsan bakom den här doften, har hittat ett nytt och intressant sätt att presentera en tobaksdoft och det här skulle kunna bli en favorit för mig.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i dofter, parfymer och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dior Tobacolor

  1. Pingback: Favoriter i december | Style On File

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.