SG79 STHLM No7

Jag kan väl inte hålla med om SG79 STHLM:s beskrivning av sin parfym No7 som en glamourös, opulent och mystisk doft likt en upptäcktsresa in i det okända. Den har trä-noter men de är inte så djupa och starka som andra dofter som jag verkligen skulle kalla spännande. Men No7 är ändå trevlig och intressant.

Päron har blivit mer vanlig som ingrediens de senaste åren, och den som möter en i toppnoterna är färsk och saftig. Nästan genast kommer trä-noterna från hjärtnoterna och stöttar päronet. Liljekonvaljen som skulle funnits med från början kommer först efter ett tag, när päronet dämpats litet grand.

Det exotiska vi borde finna i doften är förmodligen noterna från oud och patchouli, men de är ju faktiskt inte särskilt framträdande alls. Vi har ambra och mysk i basnoterna och likt trotjänare gör de sitt men inget extra. SG79 STHLM No7 håller inte vad den lovar men är trevlig ändå.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i dofter, parfymer och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.