Chanel Le Lion

Till doftserien Les Exclusifs de Chanel har nu näsan Olivier Polge lagt Le Lion de Chanel. Jag är inte den enda som vid första pusten kommer att tänka på Guerlains klassiska juvel Shalimar – skarp citron och bergamott, omedelbart uppbackad av rökiga toner. Nu har faktiskt inte detta lejon angett någon rökelse i sin ingredienslista utan bara patchouli, men den finns där, o ja.

Dock gör Le Lion en sväng bort från den litet riviga början och mjuknar efter en stund, då hjärtnoterna ambra och labdanum hinner komma fram för ett tag. Fast rökigheten kommer tillbaka och dominerar i en omgång till. Efter någon timme börjar den dämpa sig och man kan urskilja de enskilda basnoterna – vanilj, patchouli, sandelträ, mysk – men fortfarande så konfigurerade så att de är mer sträva än vad de oftast är.

Jag förstår inte riktigt varför Chanel vill skapa en flaggskeppsdoft som är så lik den redan ikoniska Shalimar. Visst passar det att det stiliga, imponerande lejonet (Coco Chanels och mitt astrologiska tecken) får en så här kraftfull doft, men nog hade man kunnat göra den litet mer originell med några andra noter.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i dofter, parfymer och märktes . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Chanel Le Lion

  1. Den luktar precis exakt som Shalimar på mig! Inget köp då jag redan har en massa Shalimar i gömmorna. Men visst är det ett märkligt val att göra doften så lik någonting som redan finns sen evigheter tillbaka?

  2. Pingback: Rouge Allure Velvet Le Lion de Chanel Rouge Fauve | Style On File

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.