Christian Dior Rouge Trafalgar

En av de två nya dofterna som utkom i Diors prestigelinje Maison Christian Dior Collection i år är Rouge Trafalgar, en fruktig chypre enligt beskrivningen. Dock är det bär, bär, bär som möter en under den första timmen med doften: där finns hallon och jordgubb och körsbär, samt grapefrukt och mandarin. Och dessutom svarta vinbär, som skulle kunna bidra med mer till chypre-känslan, men den kommer inte fram förrän senare, när frukterna och bären har tonat ut. Då är det svarta vinbär tillsammans med patchouli som hjälper till att skapa den kyliga känslan en del kanske hade önskat sig redan tidigare i doften. Även körsbär kan ju vara spännande syrliga men den här fruktkompotten är mestadels söt tills den försvinner och blir till en svag chypre.

Rouge Trafalgar är inte dålig men den är inte heller så originell som jag hade förväntat mig. Säkert finns det några som älskar den, men hur många vill i övrigt lägga ut en mindre förmögenhet på en literflaska (känns det som) av en inte så speciell doft? Diors premiumlinje (och även Chanels) känns mindre och mindre exklusiv och mer som en våg av parfym som är menad att dränka, inte locka parfymistor.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i parfymer och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.