Hermès Un Jardin sur le Nil

Då och då ger Hermès oss en ny trädgård att insupa doften av. De kommer ut med några års mellanrum, och i år föll jag inte för den nyaste utan för en äldre variant: Un Jardin sur le Nil, som redan har funnits i femton år. Det är en frisk grön trädgård med citrus i luften. Första puffen är litet skarp och strax efter blir den sträv, av grapefrukt, grön mango och faktiskt tomat och morot som går att känna när man sniffar noga. Men man kan också bara njuta av den friska grönskan.

I hjärtnoterna finns flera blommor men den ingrediens jag känner mest – tror jag! – är klotsäv, inte för att jag luktat på just den arten men det är den allmänt somriga och torra säv-doften jag hittar. Fortfarande citrus men nu litet mer kryddigt.

För mig dröjer det ganska länge innan hjärtnoternas blommor börjar ta plats: lotus, hyacint och pion. Det är faktiskt de som stannar kvar längst för mig, fastän basnoterna är av slaget som brukar ta över och hålla ut längst: mysk, rökelse och kanel. Men som sagt, det är en mild bukett av blommor som Un Jardin sur le Nil lämnar kvar på min hud, och det gör Hermès Nilträdgård till en riktigt fin komposition: friska citrusfrukter som mjuknar till vänliga blommor. Då den också är dämpad och inte har stor sillage kan den passa till många tillfällen och det är extra bra för just nu kan jag inte slita mig från Un Jardin sur le Nil.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i dofter, parfymer och märktes . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Hermès Un Jardin sur le Nil

  1. Den här tyckte inte min hud om alls, den blev sur och frän och var tvungen att skrubba med stora skrubben direkt ;_;

  2. Pingback: Favoriter i augusti | Style On File

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.