Chanel 1957

I Chanels doftserie Les Exclusifs väljer man begrepp som stod för något viktigt i Coco Chanels liv och doftsätter dem. Den senaste EdP:en, från 2019, har fått namn efter årtalet 1957, då en Chanelbutik öppnade på 57:e gatan i New York, och också av en del andra numerologiska sammanträffanden med siffrorna.

År femtiosju med sin egen mix av tradition och framtidstro får sin form av en blandning av friska toner och det litet artificiella i aldehyder och orrisrot. I toppnoterna finns rosépeppar, koriander, aldehyder och bergamott men ändå är det första intrycket inte så skarpt som man kan tänka sig utan trevligt – det kanske är mysken som mjukar upp. Vit mysk anges som not i alla tre lagren. I hjärtnoterna tillkommer också apelsinblomma och jasmin, och i basnoterna en massa pålitliga och ljuvliga ingredienser som honung, cederträ, kashmeran och vanilj. Det som stannar kvar längst är de här söta noterna.

Jag kan svära på att en av gångerna jag bar 1957 kände jag en stark doft av läder under någon timme, mitt emellan två perioder av sötma och lätthet. Dock inte så nästa gång, bara en viss strävhet. Till största delen är 1957 alltså trevlig och lättburen, men det är väl värt att prova för egen del för resultatet kan säkert variera beroende på hudens kemi och vad näsan uppskattar.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i dofter, parfymer och märktes . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Chanel 1957

  1. Jag gillar typ alla Exclusifs… Coromandel är en storfavorit 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.