Naturally European Ginger & Lime Hand Cream

Företagsnamnet Naturally European gör mig full i skratt; det är som att man har satt ihop de buzzwords man vill locka med och försökt verka traditionsrika på samma gång (se den stilistiska texten på förpackningarna). Fast samtidigt låter namnet litet klumpigt, och det blir nästan rörande när man upptäcker att det är ett brittiskt företag – glöm Brexit, glöm grammatik och välformulerade fraser med received pronunciation! Nåväl, the proof is in the pudding så låt oss se vad deras Ginger & Lime Hand Cream har för effekt.

Produkten i fråga är en tjockflytande kräm, mer som en salva, men den sjunker in i huden någorlunda snabbt ändå. Jag är inte helt förtjust i doften; citrusen påminner mer om rengöringsprodukter än hudvårdande lyx, men den är inte för genomträngande och dämpas också ganska snart.

Det finns flera problemområden som en riktigt bra handkräm skall kunna hantera. Några av dem fixar Naturally European, som att hålla huden på handryggen smidig direkt från insmörjning och under flera timmar efteråt. Men så är det de där viktiga och jobbiga partierna kring naglarna, som blir hårda och flisar sig och i värsta fall spricker upp och gör ont. Ginger & Lime Hand Cream fixar att hålla dem i schack så att de inte blir värre, men dämpar dem inte till den mjuka lenheten som jag vill ha. Så den här handkrämen hör inte till den högsta klassen av handkrämer, men den är ganska bra, och jag kommer att använda min tub tills den är slut.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i handkräm och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.