Palina Prowder Porous Minerals Transparent Powder

På senare år har jag inte använt flytande foundation eller liknande, men ett bra puder har alltid sin plats i min makeupgarderob. Vilken glädje då att få höra om ett nytt puder, tillverkat i Sverige, med en sensationell vetenskaplig upptäckt som ingrediens! Den spännande ingrediensen är Upsalite, upptäckt och utvecklad av kloka forskare vid Uppsala Universitet (och med många andra användningsområden än makeup). På grund av sin stora förmåga att absorbera både fukt och fett lämpar sig Upsalite som ingrediens i mattande puder, och det är där det har hamnat tack vare det svenska kosmetikmärket Palina.

En mattande effekt är ju precis vad jag vill ha, då jag har blanka partier i pannan, över näsan och på hakan. Nu har jag oljigheten någorlunda under kontroll sedan jag hittade min bästa hudvårdsrutin, men ett puder är ändå välkommet ibland. Och visst mattas hudens yta av bara en tunn slöja av pudret Prowder, just som önskat. Det lägger sig inte som vita prickar i de större porerna, och det är också bra.

Nu vill jag tillägga att jag har blek hy så pudret är verkligen transparent på min hudnyans, men jag kan inte svara för hur det ser ut på en mörkare hy. Jag hoppas det funkar lika bra där!

Med en slöja av Prowder håller sig min blanka hy matt i flera timmar, men inte för evigt. För min del är det ett fullt tillräckligt resultat. Kanske är pudret ännu bättre lämpat för dem med mer oljighet. I vilket fall som helst är jag glad att både stötta och få nytta av en svensk innovation. För Vetenskapen och Skönheten på samma gång!

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i makeup och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.