Eucerin UreaRepair PLUS 5% Urea Hand Cream

På apotek och annorstädes finns Eucerins produkter; lätt tillgängliga, pålitliga och effektiva, och mycket fördelaktigt prissatta. En handkräm i handväskan är bra att ha, och de halvstora tuberna med Eucerins UreaRepair PLUS 5% Urea Hand Cream är mitt senaste val (även om jag en gång hittade den med locket halvöppet, tack och lov innan det hunnit sprida sig kräm bland plånbok och läppstift).

Urea (som också kallas karbamid) har många användningsområden och dess läkande effekt på bland annat torr och skadad hud är dokumenterad, så det är en bra ingrediens att ha i en handkräm. Tyvärr går dock tankarna på grund av namnet för några sekunder till urin när man använder den här krämen som är oparfymerad men har en litet stickande lukt. Men den doften försvinner snabbt och är försumbar i jämförelse med hur väl handkrämen fungerar.

Krämen är tjock men fördelar sig lätt och sjunker snabbt in i huden. För ett ögonblick kan det kännas som att det ligger kvar en vattnig hinna på ytan, men den försvinner på ett ögonblick. Därefter börjar huden direkt att kännas mjuk och smidig, en effekt som håller i sig under flera timmar efter insmörjning. Och vad viktigt är: Eucerins handkräm verkar också på de där hårda, flisiga partierna intill naglarna som säkert fler än jag har problem med. Jättebra! Så skönt att det finns billiga och BRA produkter som hjälper ens problem. Tack, Eucerin!

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i handkräm och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.