Lancôme Idôle

När första ansiktet utåt är Zendaya som bland annat spelar tonåring i den senaste serien av Spiderman-filmer, kan man gissa att Lancôme Idôle riktar sig till unga människor. Därför är det roligt att doften inte har den allra vanligaste kompositionen av blommigt-fruktigt-sött, utan en litet mer egensinnig toppnot av päron tillsammans med bergamott. Det gör den fortfarande lättälskad, men faktiskt gör den en sväng in på territoriet av ännu rikare och mognare parfymer, när den efter någon timme börjar likna den kryddiga nästan-gourmanden Chanel Allure.

I hjärtnoterna finns såväl turkisk som fransk ros, och indisk jasmin, men alltså inte i sina lättaste former utan djupare. I basnoterna finns vanilj och mysk, men de tar inte över så som de kan göra, inte ens när några timmar har gått och bara det sista av parfymen finns kvar. Det är i och för sig inte Idôles bästa stund, när det som finns kvar är en litet stickande, artificiell rest av blandningen, men på det stora hela är det fint att en ungdomsdoft görs någorlunda mer originell. På så sätt kommer säkert många fler att få intresse för att söka sig vidare från de enklaste blommigt-fruktigt-söta dofterna.

PARIS, FRANCE – JULY 02: Zendaya, the face of the Lancôme Idôle fragrance, attends the launch at Palais D’Iena on July 02, 2019 in Paris, France. (Photo by Kristy Sparow/Getty Images for Lancome,)

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i dofter, parfymer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lancôme Idôle

  1. Ping: Gucci Mémoire d’une Odeur | Style On File

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.