Olaplex No 3 Hair Perfector

Olaplex 1 och 2 är vad som används hos hårfrisören, och en del lyckas köpa de produkterna även på egen hand, men det som är tänkt att säljas som den kraftfullaste produkten för hemmabruk är Olaplex No 3. Det är en behandling som skall läggas på handdukstorrt hår, sitta kvar i minst tio minuter, och sedan tvättas ur med schampoo och balsam.

Jag har provat att låta Olaplex No 3 sitta kvar över natten, och effekten på mitt hår var inte större än när det sitter i i någon timme. Jag har också provat att skölja ur och bara göra en omgång med balsam, inte schampoo, och då kändes hårbotten och håret litet konstigt. Så 10-15 minuters behandling och urtvättning med schampoo och balsam (Olaplex No 5) en eller två gånger i veckan är hur jag oftast använder Olaplex No 3.

Efter första gången jag fick en Olaplex-behandling hos frisör kändes mitt hår annorlunda, som att stråna blivit kraftigare. Mitt hår såg inte annorlunda ut av den förändringen, men däremot såg det mindre torrt och slitet ut på normalavstånd. Och om man tittade nära så fanns de kluvna topparna där, men de syntes alltså inte lika mycket. Så en Olaplexbehandling ersätter inte ett besök hos frisören, men den gör sin nytta ändå.

En annan effekt av att använda Olaplex är att mitt hår inte behöver tvättas lika ofta. Fastän jag applicerar produkten på hårets längd ger det även verkan på hårbotten och håret närmast hårbotten, så att det ser fräschare ut under en längre tid. Att inte tvätta lika ofta känns också som en bra verkan, så det är jag också nöjd med. Men jag borde ändå gå till frisören snart…

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i hårvård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.