Hiram Green Lustre

I år, år 2019, släppte Hiram Green en doft som beskrevs så här:

Our newest perfume Lustre is a deceptively simple and elegant soliflore: rose from beginning to end.

Men där måste jag be att få protestera. Visst, min recension får inte färgas av att det inte är just en sådan ros som jag hade önskat mig, men det jag känner från Lustre är mer än bara ros, och inte alltid ros heller.

I blandningen finns orrisrot och citrus, och det gör att rosen som bjuds blir litet skarp och får litet av av den där eau de toilette-känslan som i mina näsborrar tyvärr blir för mycket toilette. Litet syrlighet i kompositionen kan ju göra rosdoften mer naturtrogen när den görs rätt, men det tycker jag inte händer här. Så den här rosen tycker jag personligen inte om, men det är ju självklart individuellt vad man gillar.

Vad som händer sedan förvånar mig, för de olika gånger jag provade Lustre tog doften olika vägar. Den första gången blev jag efter någon timme överväldigad av en stark och stor honungsdoft. Så intressant och överraskande! Men nästa gång jag bar Lustre var honungsspåret mycket svagare, kanske för att det var en kallare dag än den första. Konstigt, men kanske är det så det kan bli med parfymer skapade av naturliga ingredienser. I vilket fall som helst bör man pröva Lustre flera gånger under olika förhållanden om man är intresserad av den, eftersom utvecklingen kan variera så från gång till gång. Jag gillade den där honungs-chocken! Undrar om jag kan hitta den i någon annan parfym.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i dofter, parfymer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.