Lanolips 101 Ointment

Lanolips produkter har många hängivna fans, så under vårvintern kom jag mig äntligen för med att pröva den här intressanta produkten i form av Lanolips 101 Ointment Multi Purpose Superbalm. När jag läser om lanolin och företagets ansvarsfulla framtagning av ingrediensen blir jag ännu mer förtjust idén om Lanolips. Men låt mig berätta om själva produkten.

Från den halvstora tuben klämmer man fram en klutt av Lanolips som till en början är litet hård, men strax mjukas upp av värmen i huden och litet gnidande med fingrarna. Den fördelar sig inte helt problemfritt över läpparna; det blir lätt en tjockare klump här och där som inte smakar så bra. Men det är bara att gnida vidare till läpparna är så täckta som man vill.

Från första stund känns Lanolips vårdande, och när jag använt det över natten har läpparna känts mjuka och fina även dagen efter. Jag har också gnidit in salvan på jättetorra partier på fingrarna och känt hur de blivit hjälpta. Ja, det blir litet klibbigt på huden men efter ett tag har det skavts bort och den goda verkan är kvar.

Och oj, så blanka och snygga läpparna blir av Lanolips! Det tackar jag för! Därför är det så konstigt och tråkigt att hålet i tuben inte går att använda för att fördela produkten på läpparna direkt. När jag har försökt har den hårda spetsen rispat den känsliga huden, och inte får man någon hjälp att fördela salvan med den här tippen! Jag vill helst inte alltid behöva använda fingrarna för att lägga på läppbalsam; det känns onödigt att behöva göra rent dem både före och efter. Men jag kan tänka mig att göra ett undantag för Lanolips, bara för att jag blev förtjust i hela konceptet.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i läppbalsam och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lanolips 101 Ointment

  1. Ping: Lanolips Coconutter Body Milk | Style On File

  2. Ping: Favoriter i januari | Style On File

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.