The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%

Av och till under det senaste året har jag adderat The Ordinarys Vitamin C-kräm till min hudvårdsrutin. När märket först kom till Stockholm bad jag den trevlige expediten att plocka fram allt som skulle kunna passa för mig, och det här sade han var mångas favorit: The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%.

The Ordinary har flera olika format på sina Vitamin C-produkter, och det här är en litet tjock och trögflytande kräm i en tub, som jag smorde in mig med som näst sista steg innan fuktkräm. Oftast använde jag den bara på kvällen, men ibland även på morgonen. Den feta glansen som krämen spred i ansiktet gjorde dock att jag bara använde den de morgnar jag inte skulle träffa någon annan människa resten av dagen.

Vitamin C skall reducera tecken på hudens åldrande och även få hyn att lysa – brightening. Det sistnämnda är egentligen för diffust för att vara ett säljargument för mig, men jag var beredd att se vad som kunde hända. Och tyvärr hände det inte särskilt mycket. På mitt ansikte gjorde inte Vitamin C-krämen någon skillnad. Det gäller också för de Vitamin C-produkter från andra företag som jag har provat genom åren. Nu känner jag att jag utvärderat den tillräckligt noga för att kunna sluta med The Ordinarys lösning utan att känna att jag saknar något.

Tilläggas kan att produkten känns litet grynig vid insmörjning. The Ordinary har andra varianter som inte gör det, exempelvis de som säljs i emulsioner. En annan detalj som plågar andra är att produkten kan irritera huden och få den att svida. Det hände mig bara några gånger, som tur är. Men som sagt, jag kommer inte att använda The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% mer så det är inget problem för mig längre.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i hudvård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.