Maison Francis Kurkdjian À La Rose

När Francis Kurkdjian ville ge oss rosor, ville han ge oss MÅNGA rosor, fast inte i övermått. Både väldoftande damascenerrosor från Bulgarien och hundrabladsrosor (rosa centifolia) från Grasse finns i Maison Francis Kurkdjians À La Rose, och de möter oss i frisk och lätt form från första doftpuffen. Efter någon kvart får doften för ett tag den där syrligheten som rosor också kan ha – det finns både kalifornisk apelsin och bergamott med i blandningen, men de sticker inte ut på egen hand utan ingår i ros-temat.

Rosorna befinner sig egentligen i hjärtnoterna, tillsammans med viol och magnolia. Viol kan ofta dominera när den dyker upp, men det gör den inte här utan hjälper bara till med en mild, mild blommighet tillsammans med den underbara magnolian. Det är en ljuv blommig rosdoft man är insvept i under den mesta tiden man bär À La Rose.

Basnoterna är cederträ och mysk, men de gör inte så mycket väsen av sig utan levererar en liten sötma som håller i sig litet längre än rosen, och sedan försvinner de också efter några timmar av fin, välkomnande rosighet.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i dofter, parfymer och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Maison Francis Kurkdjian À La Rose

  1. Pingback: Maison Francis Kurkdjian Féminin Pluriel | Style On File

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.