Sephora Lipstories Desert Trip

Jag hade hört en hel del gott om Sephoras läppstift i serien Lipstories, så jag kunde förstås inte motstå att prova dem. Till att börja med har alla läppstift spännande namn som A Little Magic och Labyrinth City, och hylsor med bilder som passar till namnet. Men tyvärr var det svårt för mig att hitta en färg som passade mig! Jag började leta efter en ”vardagsrosa”, en lättburen färg som fungerar till de flesta tillfällen, väder och kläder, men jag hade svårt att hitta någon i de kalla nyanser jag behöver. Jo, det fanns en fin men den hade en metallic-finish (dryga halvdussinet av läppstiften har det) som jag inte alls tyckte om.

Alltså fick jag ge mig på de starkare färgerna, och där var utbudet för mig inte heller överväldigande. Till slut vågade jag mig på en som såg mörklila ut i förpackningen men ändå harmonierade väl med mina egna färger, som en riktigt mörk blåröd bärfärg med dragning åt purpur; Desert Trip, med illustrationer av kaktusar i ett ökenlandskap.

Det går lätt att måla på läppstiftet, och det blir en snygg, jämn krämig finish. Biter man av mot ett papper är det tillräckligt mycket färg kvar för att man skall känna sig välmålad, och faktiskt sitter läppstiftet kvar riktigt bra även under en måltid. Visst skavs litet av, men det finns fortfarande färg över hela läpparna, om än mindre mot mitten.

Inte heller lade sig färgen speciellt mycket i de fina vecken i läpparna, och inte flöt den ut i de tunna rynkorna omkring kanten. Därtill känns det inte som att läppstiftet torkar ut läpparna, utan håller dem mjuka under bärandet. Så många goda egenskaper hos ett budgetläppstift! Finns det några problem med det?

Ja, det skulle i så fall vara att hylsan är gjord av papp. Det tar emot litet när man sätter tillbaka den, och det går att tänka sig att den efter något tjugotal användningar har knycklats till så mycket att hylsan inte längre sitter kvar så bra. Vare sig den gör det eller ej känns det också som en risk att pappen inte skall kunna hindra ingredienserna från att påverkas utifrån, så det är möjligt att läppstiftet torkar ut fortare av den anledningen. Men att hylsan är i papp är möjligen mer miljövänligt, och det är ju positivt. För ett läppstift med så lågt pris är det många mer rätt än fel, och jag skall nog gå tillbaka och se om det inte finns någon mer nyans i min smak i alla fall.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i läppstift och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.