OPI Madam President

För tjugo år sedan läste jag i beautytidningen Glamour (som då var den mest seriösa av glossiga magasin, med politik och hälsa som återkommande artikelteman) att USA:s förra och nuvarande First Lady, Barbara Bush och Hillary Clinton, hade det gemensamt att de bar samma nagellack, ett ljusrosa från Sally Hansen. Diskreta färgskalor har länge varit nödvändigt för kvinnor i karriären för att bli tagna på allvar, men på senare år har vi sett hur även våra svenska partiledare bär nagellack i spännande färger. Därför är det extra roligt att plocka fram ett som heter Madam President och är knallrosarött! Här är en kvinna med makt som sätter tonen och inte låter någon tro att en lysande feminin personlighet är ett hinder för att vara en kompetent ledare! Madam President kommer från OPI:s lockande kollektion Washington DC från hösten 2016, framtagen tillsammans med Kerry Washington från TV-serien Scandal.

Ja, nagellacken har alla spännande och litet småfåniga namn som Freedom Of Peach och Pale To The Chief, och faktum är att jag köpte alla de tre längst ut till höger och kommer att låta dem lysa upp den här hösten och vintern. Mest längtade jag efter att bära Madam President, den starka rosaröda. Oj, så krämig den är! Det räcker nästan med ett lager, men jag lade på två i alla fall.

Beroende på ljuset kan nagellacket se ut att vara en helt klarröd färg som drar åt kallt. I annat ljus ser lacket mer rosa ut. Det känns som en bra rosaröd även när det börjar bli mörkare utomhus – inte för ljus, inte för sol-sökande.

Nagellacket fördelar sig jämnt och bra över naglarna och sitter bra i ett par dagar. En liten flisa av yttre åverkan blir inte till någon större flaga, och de problematiska områden där det är mina naglar som skivar sig hålls också på plats av lacket. Infinite Shine kan jag skriva under på; glansen är skön och intensiv. Jag är mycket glad i Madam President och ser fram emot att använda de två andra färgerna jag införskaffat, We The Female och By Popular Vote.

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i hetsshopping, nagellack och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till OPI Madam President

  1. Ping: OPI by Popular Vote | Style On File

  2. Ping: Favoriter i december | Style On File

  3. Ping: Favoriter i februari | Style On File

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.