Le Labo Another 13

Forskarna i laboratoriet arbetar på för att skapa spännande, nydanande dofter. Another 13 använder sig liksom Ambrette 9 av ambrette/myskokra som är en ersättningsprodukt för mysk, och därtill vanlig mysk, ambergris och så ISO E Super, det syntetiska ämnet som skall ge ambergris- och trädoft som skall räcka länge på huden. I Another 13 finns även ett skyggt päron som knappt märks alls; mest som en liten uppmjukning av alla andra noter.

Det här receptet ger en intressant öppning hos doften; en blandning av artificiella och djuriska dofter, när labbet återskapar mysk och andra doftnoter ur naturen. Detta håller i sig i någon halvtimme men dämpar sig sedan till något som är just alla de där trevliga grundpelarna i många parfymer, som mysk och sandelträ. Efter hand är det dock den intressanta syntetiska känslan som tar över.

Jag misstänker att jag hör till dem som inte medvetet uppfattar ISO E Super, så kanske finns det andra bärare av Another 13 som känner av doften längre och starkare än jag. För mig är den inte tillräckligt välkomnande för att jag skall vilja ha den i min doftgarderob, men jag känner att den är unik och gillar att Le Labo tagit fram den.

 

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i dofter, parfymer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.