Son Venïn 3007

Häromåret dök ett norskt parfymföretag upp med en handfull egna dofter. Så spännande med nya aktörer i doftvärlden! Jag har närstuderat deras 3007, komponerad av de mest lättälskade noter man kan tänka sig: toppnoterna utgörs av både apelsinblomma och neroli, hjärtnoterna är jasmin och vanilj, och basnoterna är vit mysk, sandelträ och cederträ.

Noterna i de två övre lagren används ju ofta för att ge friskhet och lätthet men kan också ges väldigt annorlunda karaktär. Här är det inte fräschören som är temat, utan en pudrig not som tidigt dyker upp formar doften till något som en del nog kan tycka känns aningen kväljande, medan andra kommer att älska den som något originellt.

Trots de många blommorna är det inte egentligen en blombukett som 3007 bjuder på, men dess parfym-ighet är inte heller av det gammaldags slag man kan hitta hos till exempel Acqua di Parma. Det är en egen variant, litet djupare och aningen dekadent. Jag tror att 3007 kan tilltala några hängivna näsor, även om den inte är rätt för mig.

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i dofter, parfymer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.