Smith & Cult Fauntleroy

Smith & Cults nagellack ser alla ut att vara sprungna ur en egen historia, och det gör dem extra lockande! Nog för att jag har huvudrollen i min egen historia, men just nagellack kan gärna få vara originella och egensinniga. Fauntleroy kan se ut som en snäll rosalila, men på naglarna lyser den upp litet extra.

Gredelin blev min älsklingsfärg när jag som sjuåring inte kunde välja favorit av rosa och lila. Det tänker jag ofta på när jag ser Fauntelroy på mina naglar! Däremellan läskas jag av något annat färgen påminner om: blåbär i mjölk.

Fauntleroy är krämig på gränsen till kritig. Kritighet betyder oftast flisighet, men inte den här gången, tack och lov! Lacket sitter riktigt bra på fingertopparna i flera dagar utan att flaga. Det blir jag extra glad för!

Men vad var det nu för historia som Fauntleroy bar på? Säkert är det fler än jag som kommer ihåg BBC-serien Lille Lorden, som i original heter Little Lord Fauntleroy. När den historien skrevs (som följetong) på 1880-talet blev den lille lordens fint beskrivna utstyrslar till ett modemåste för små pojkar. I filmatiseringen hundra år senare har pojken en stilig grålila gosskostym. Det är inte exakt samma färg som i flaskan från Smith & Cult, men visst är det påhittigt att ge oss en nostalgitripp och en lektion i modehistoria?

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i nagellack och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.