Biotherm Skin Oxygen

Detox är ett buzzword som bland annat används för helt onödiga dieter, vilket gör mig litet skeptisk till företag som använder ordet – men ändå förstås nyfiken på vad Biotherm vill göra för att skydda min hud mot storstadslivets föroreningar. Skin Oxygen-seriens produkter innehåller extrakt av algen Chlorella med avgiftande egenskaper. Alger är ju spännande, så jag har provat tre av produkterna i serien med intresse under en vecka.

Skin Oyxgen Oxygenating Lotion är namnet till trots en vätska, en helt genomskinlig toner som doftar litet av pepparminten som finns däri. Jag lägger på den medelst en bomullstuss efter att ha tvättat ansiktet, och låter den verka ett tag innan jag fortsätter med nästa steg, det mer trögflytande serumet Skin Oxygen Strengthening Concentrate. Sedan väntar jag ytterligare ett tag innan jag lägger på Skin Oxygen Cooling Gel.

Jag har oftast inte kunnat avsluta där, för trots löftena om fuktgivande egenskaper känns min hy torr och stram efter det här. Oftast har jag fått följa upp med en rikare kräm för säkerhets skull. Med ”gel” i namnet gissade jag att fuktkrämen skulle vara lätt, och därför avstod jag från att starta testerna under de kallaste vinterveckorna. Jag har ju blandhy och är inte speciellt torr, men föredrar ändå krämer med substans, speciellt under natten. Kanske skulle Skin Oxygen passa bättre på sommaren.

Saken är nämligen den att hudvårdsserien gav goda resultat! Min hy känns jämn och smidig, och de stora porerna på näsan är någorlunda under kontroll. Biotherms Skin Best-serie gjorde ju nytta på djupet men lämnade ytan skrovlig, så med Skin Oxygen har Biotherm förbättrat sig ordentligt. Det är mycket möjligt att jag kommer att återvända till de här produkterna.

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i hudvård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.