REN Evercalm Ultra Comforting Rescue Mask

Generellt tycker jag om hudvårdsprodukterna från REN och har hittat några favoriter där som har stått sig i flera år. Även om jag inte har känslig hy ville jag förstås prova deras Ultra Comforting Rescue Mask i serien Evercalm, som skall stärka hyns motståndskraft mot stress och göra den långsiktigt välmående.

Masken hör till den varianten som man lägger på för att efter ett tag badda, men inte tvätta, bort överflödet, alltså en extra lyxig (natt-)kräm. Nu är konsistensen på Evercalm Ultra Comforting Rescue Mask så pass trög att det är svårt att tänka sig hur man skulle kunna vare sig lägga på eller stryka bort något överflöd, så jag gör som vanligt; lägger på masken i lagom mängd och låter den sitta kvar över natten.

Det förvånar mig att huden börjar kännas stram vid användandet. Det är inte mer än att jag kan stå ut med det, men det borde ju kännas konstigt för en känslig hy som behöver lugnas. Viktigare är förstås resultatet, både det omedelbara och på längre sikt. Vad gäller det så känns min hy faktiskt extra skrovlig dagen efter användandet, men är någorlunda mjuk och smidig. Men det är inte tillräckligt för att övertyga mig, så REN Evercalm Ultra Comforting Rescue Mask kommer nog inte att återkomma till min skönhetsritual.

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i hudvård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till REN Evercalm Ultra Comforting Rescue Mask

  1. Emma P skriver:

    Nej den lät ju inte så imponerande. Jag har lite blandade erfarenhet av REN, jag gillar deras ögonkräm massor men har känt mig svalt inställd till andra produkter jag har testat från märket.

    • styleonfile skriver:

      REN blev ju uppköpta häromåret och har kommit ut med en hel del nya produkter sedan dess, så man får väl känna efter vad som funkar för just ens egen hy. Jag är glad att favoriten Glycolic Acid Mask finns kvar i alla fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.