Olfactive Studio Panorama

Inspirationsbilden är grön – det sköna panoramat visar saftigt gräs och växtlighet hela vägen till horisonten. (Och en lockande skyline långt därborta!) Olfactive Studios Panorama är en grön doft, som inleder med syrlighet från citron och bergamott i toppnoterna.

De försvinner snabbt och lämnar plats för fler gröna noter, först och främst gräs, men också gran! De fylls ut med kryddigare noter som fikonlöv, kardemumma och myrra, och hartsvarianterna galbanum och labdanum. Allt eftersom doften mjuknar kan man urskilja violblad, men alltid ledsagad av kryddighet. Basnoternas patchouli gör sig också snart påmind. Mysk finns med som en stadig och rökig bas, men jag kan faktiskt inte känna särskilt mycket av den sötma som tonkabönor och vanilj brukar bidra med.

Panorama hinner växla i karaktär under bara några minuter, och dessutom dämpas i styrka. Efter bara några timmar har den så gott som försvunnit och bara lämnat en svag doft. Men under tiden den lever på huden är Panorama mycket intressant, originell och uppfriskande.

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i dofter, parfymer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.