Även ett läppstift kan ta slut…

… ja, till och med två läppstift kan ta slut när man bestämmer sig för att använda upp dem! Låt mig få visa upp mina fina trotjänare Dior Rouge Baume i Garden Party och Lancôme Rouge In Love i Rose Sulfureuse, som nu är nedmålade till bara någon millimeter över hylskanten och inte går att använda längre. Jag visar upp dem här en sista gång innan jag lämnar dem till återvinningen, som tack för god tjänst.

Hur gick detta till? Jo, jag valde ut två läppstift att använda som ”default”-läppstift, ett för handväskan (Dior) och ett att ha hemma i makeuphyllan (Lancôme). Kriteriet för båda var att de framför allt skulle vara vårdande för läpparna, men också snygga färger som jag skulle känna mig bekväm med att gå ut i.

Men deras mörka rödrosa färger passar ju inte till alla tillfällen, så de var inte de enda jag valde ut. Jag plockade också fram två mindre täckande i mellanrosa nyanser, alltså mer av YLBB-karaktär: en från Chanel (handväskan) och en från Helena Rubinstein (beauty-hyllan hemma). Som synes har jag inte kommit lika långt på dem, men en dag kommer de också att vara använda ned till sista millimeterna!

Men självklart behöver jag också ersätta de två röda läppstiften som tagit slut med andra vårdande och snygga röda färger. Till det har jag plockat fram ett ur Bobbi Browns serie med matta läppstift (handväskan), och en Pro Longwear från MAC, Perpetual Flame (hyllan). Men oh! Dagen efter att jag tog det här kortet fastnade MAC-stiftet i hylsan och bröts av. Jag har försökt att fortsätta använda det ändå men det blev alldeles för kladdigt, så även det får gå till återvinningen, och så får jag leta upp ett annat rött läppstift att ställa snabbt tillgängligt hemma.

Även om jag fortfarande plockar fram andra läppstift än ovanstående när det är något speciellt jag vill ha, är det dels roligt att kunna se att jag inte bara köper nya utan faktiskt också gör slut på läppstift, men framför allt också skönt att ha några snygga, pålitliga färger att snabbt plocka fram när jag inte hinner tänka efter. Det här är ett bra projekt som jag skall fortsätta med!

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i läppstift. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Även ett läppstift kan ta slut…

  1. Pingback: Favoriter i november | Style On File

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.