Olfactive Studio Lumière Blanche

Inspirationsbilden och -texten för våra tankar till starkt, vitt solljus:

When at the zenith and at its strongest, it gives the world a surreal brightness, a milky aura, and, on its outer edges, the lure of a mirage.

För att återskapa det i en parfym har man intressant nog inte valt lätta, stickande, ozon-aktiga noter utan istället kryddor och trä. Det är nästan tvärtemot vad jag skulle tro, och därför skapar det en skön förvirring likt hägringen de nämner, och den tröghet som kan komma av skarp sol.

Den första puffen av Lumière Blanche är dock skarp, och också den mest androgyna under hela doftens utveckling. Toppnoterna är kryddor: kanel, koriander och stjärnanis, dock helt utan att göra doften till en gourmand. Inledningsvis är det svårt att känna de individuella ingredienserna då kryddorna är mortlade till en aptitretande blandning.

Ganska snart mjuknar doften då hjärt- och basnoterna dyker upp; mysk och såväl sandelträ som cederträ. Den iris som finns med är inte så metallisk som den kan vara, utan ger för en stund blommighet åt kompositionen. För mig dröjer det oftast ännu ett tag innan mandeln sätter sin prägel, och under en tid känner jag en frisk fläkt av lakrits, säkert skapat av stjärnanisen tillsammans med tonkabönorna i basnoterna.

Det som är kvar efter några timmar är svaga trä-noter och litet sötma från tonkabönorna. Jag brukar föredra att använda de kryddiga dofterna på vintern, men tack vare introduktionen från Olfactive Studio ser jag fram emot att prova Lumière Blanche under heta sommardagar.

Foto: Massimo Vitali

*** pressprov ***

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i dofter, parfymer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.