Jour d’Hermès Absolu

År 2013 gav Hermès oss Jour d’Hermès; en lätt och bekymmersfri dag med citrus och vita blommor, som många älskar. Året efter fick vi Jour d’Hermès Absolu, en lättsam dag av nästan samma karaktär som den första, men med vissa fördjupningar i doftnoterna som gör att jag föredrar Absolu-varianten.

Det är grapefrukt som gör att det första intrycket vid första puffen är så frisk; en grapefrukt som visserligen är spritsig men inte spetsig, för den är avrundad av den andra toppnoten, aprikosblomma. Inte för att jag egentligen kan urskilja de olika blommorna så tydligt; efter hand kommer hjärtnoterna gardenia och jasmin, som båda brukar vara distinkta på olika sätt, men här är de sammanvävda till en underbar feminin mjukhet.

Jour d’Hermès Absolu är en diskret doft som håller sig nära bäraren. Tyvärr är den inte heller särskilt långvarig; efter bara ett par timmar är såväl blommor som grapefrukt borta. Det som är kvar är basnoterna, även de ovanligt lätta och diskreta; en blandning av tränoter och oakmoss/slånlav, den klassiska chypre-basen. Det intryck de lämnar efter sig är av ett dammig träskjul, något som faktiskt är mycket trevligare för näsan än vad det låter som i skrift.

Jag önskar att Jour d’Hermès Absolu skulle behålla sin grapefrukt- och blomkaraktär längre, men jag har blivit som förhäxad av doften och njuter av den under den korta tid den känns som bäst.

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i dofter, parfymer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Jour d’Hermès Absolu

  1. Ping: Favoriter i maj | Style On File

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.