Olfactive Studio Still Life In Rio

Fem år efter Still Life, år 2016, gav Olfactive Studio ut Still Life In Rio. Vanligtvis bortser jag automatiskt från ”flankers”, de där varianterna av en känd doft med några förändrade ingredienser och några nya ord i namnet, men Still Life In Rio är ett modigt val av komposition på flera sätt. Dels har den gjort något nytt och intressant av en redan originell doft, och dels sätter den ”Rio” i namnet utan att plaska i med fruktdrinkar och blommor.

I toppnoterna finns yuzu i båda dofterna, men i Still Life In Rio är öppningen uppmjukad med mandarin och citron. Mycket snart kommer också en av de stora nyheterna, ingefära, och formar intrycket, tillsammans med peppar och mint, som skapar en annan upplevelse av renhet än första Still Life, som använde sig av peppar och mer peppar och andra kryddor.

Så kommer den andra stora nyheten, kokos, och påminner till sist om det exotiska i namnet. Men det är inte den sprittande, festliga kokos som vi är vana vid, utan en matigare, dovare; en som finns med i bakgrunden från morgon till kväll i ett varmt klimat. Den vackra inspirationsbilden för doften visar också det berömda inloppet till Rio stillsamt insvept i morgondimma, litet från ovan.

Än en gång ligger rom i basnoterna, och skapar känslan av en sofistikerad man. Läder och copaibabalsam i basnoterna drar Still Life In Rio långsamt åt det än mer manliga hållet, men än en gång känner jag, som sällan faller för unisexdofter, att det här skulle kännas rätt att vara insvept i en hel dag.

*** fotnot: pressprov ***

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i dofter, parfymer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.