Etat Libre d’Orange Remarkable People

Den här doften tillägnas hjältar, anmärkningsvärda människor, de som gör skillnad i världen, de som befolkar the Orange Free State, enligt företaget Etat Libre d’Orange själva. Stora ord, men desto mer sympatiskt då att doften inte är lika bombastisk som orden, utan tvärtom mjuk och hudnära. Det ger oss frihet att istället tänka på de många anmärkningsvärda människor runt oss som gör bra saker utan större uppmärksamhet, eller som drar till sig andra och ger dem trygghet.

Grapefrukt, koriander och champagne i toppnoterna ger en direkt friskhet till Remarkable People. Men hack i häl kommer jasmin och mjukar upp, tillsammans med svartpeppar och curry som först mest bidrar till en allmän kryddighet men efter hand kan urskiljas en och en.

Basnoterna utgörs av sandelträ och de två komponenterna lorenox, som bidrar med skog- ambra- och lädernoter, och kådan laudanum. Hela blandningen blir en len, förtroendeingivande och lugnande doft med fin originalitet tack vare kryddorna. En människa med den doften och de egenskaperna behöver inte utföra hjältedåd för att vara anmärkningsvärd.

*** Fotnot: pressprov ***

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i dofter, parfymer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.