Escada Fiesta Carioca

Varje år kommer Escada med en ny sommarparfym, en glad, lättälskad doft i en färggrann förpackning. Det är listigt på flera sätt: dels för att det väcker lusten att köpa en ny doft varje år, dels för att det kan hända att du blir kär i doften och måste köpa några extra flaskor innan den försvinner, och dels för att det lockar litet extra med en parfym som förbinds med sommar, sol och semester.

I år är det faktiskt den 25:e sommardoften Escada släpper, och den tar namn och inspiration från glädje och fest i Rio: Fiesta Carioca, ”a cocktail of passion”. Frukt och blommor mot en bakgrund av mysk ingår så gott som alltid i Escadas sommardroppar, och ävenså här: passionsfrukt, hallon och viol i toppnoterna; passionsblomma, jasmin och apelsinblomma i hjärtnoterna, och så pålitliga basnoter i form av mysk, cederträ och benzoin.

Ja, det doftar fruktigt och sött och nästan litet av kolsyra, som en exotisk Fanta-variant men utan att bli för klibbig. Jag kan inte tycka illa om en så här glad och rolig doft som bara är menad att dansa en sommar. För egen del skulle jag aldrig hinna använda upp flaskan med ett femtiotal andra som pockar på uppmärksamhet, men jag kan ibland bli litet avundsjuk på dem som hittar en favoritparfym och håller sig till den en hel sommar. Vilka minnen det skapar!

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i dofter, parfymer och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.