Dior 5 Couleurs Femme Fleur

En av de första dyra inköpen av makeup som jag gjorde var en ögonskuggekvint från Dior: fem underbara nyanser av blått, silver och beige. Tyvärr föll den ur min necessär och försvann på väg hem från ett gymmet. Något år senare skaffade jag ännu en kvint, nu i en skala från ljust rosa och till mörk purpur. Vilken kvalitet! De vackra, vackra färgerna satt perfekt genom träningspass och till och med undersökningar hos optikern. För några år sedan köpte jag en kvint vars skuggor hade silkesskimrande finish. För några veckor sedan blev längtan för stor, och fastän jag har så många ögonskuggor redan skaffade jag Diors kvint med namnet Femme Fleur.

dior-5-couleurs-femme-floraNej, det är inte så stor skillnad mellan de två övre färgerna, varken vid användning på ögonlocket eller på smakprovet på min arm nedan. Men de ger ett vackert skimmer, den beige i mitten ger en fin naturlig skugga, den längst ned till höger gör mörka, fina streck längs fransraden, och den lila längst ned till vänster är helt fantastiskt vacker – den ger färg, utan att det ser målat ut.

Som synes är den mörkaste matt, medan de andra har ett dämpat skimmer. Min favorit är alltså den näst längst till höger, men det fina är att alla fem färgerna fungerar så bra tillsammans. Det är den stora vinsten med att ha en palett, särskilt för någon som är morgontrött och inte orkar planera och plocka ihop flera lösa ögonskuggor till en hel makeup.

Femme Fleur har använts flitigt av mig de senaste veckorna, och jag tycker om både hur vackra färgerna och hur väl de håller under en hel dag.

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i ögonskuggor och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.