Byredo Blanche

Byredos EdP Blanche är en tolkning av färgen vitt. Vita rosor ingår i blandningen, men också flera andra blommor som inte alls är vita; därtill rosépeppar, sandelträ och mysk, allt för att skapa den rätta känslan Ben Gorham tänker sig, inte den rätta nyansen. Det är förståeligt och trevligt att doften är så fräsch att den passar bra i tvål- och krämform, men den är tack och liv ingen endimensionell Clean-doft utan originell.

byredo-blancheDet första intrycket är skarpt och genomträngande; i mixen med rosépeppar och ros finns aldehyder som gör doften parfym-ig och extra frisk. Ganska snart mjuknar den dock och börjar påminna om nytvättade och torktumlade kläder, tack vare basnoten mysk. Hjärtnoterna viol, pion och apelsinblomma står ofta för ännu mer fräschör i kosmetika och kroppsvård, men här är de så djupt inmixade att de främst bidrar med en aning generell blommighet.

Efter en dags användning finns en hel del av basens tränoter kvar, tillsammans med aldehyderna som dykt upp igen och för tillbaka parfymigheten från inledningen. Till största delen är Blance alltså en lättburen, ”ren” doft, men de där inslagen av annat gör den till mer än en trevlig vardagsparfym.

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i dofter, parfymer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Byredo Blanche

  1. Ping: Mysk – vild, vänlig, varm | Style On File

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.