Honoré des Prés Vamp à NY

För några år sedan skapade det franska nischparfymhuset Honoré des Prés tre dofter som de kallade sin ”New York-kollektion”: I Love les Carottes, Love Coco och Vamp à NY. Den sistnämnda är en underhållande fantasi om mansslukerska i New York: stor, påträngande, nästan överväldigande men ändå lockande.

romdrinkVid första spraypuffen kommer en dunst av starksprit som av en drink som hälls upp i ett glas. Drinken visar sig vara byggd på rom, som överraskande nog är en av toppnoterna, men som tillsammans med hjärtnoten vanilj stannar kvar riktigt länge, djup och intensiv.

En annan toppnot som också egentligen hör till det kraftigare slaget är tuberos, som här inte alls är någon ljuv blomma utan den varianten som (likt doftklassikern Fracas) stöter bort lika många som den drar till sig. Vid vissa tillfällen tar den formen av stark tuggummidoft.

Det lustiga är att Vamp à NY under några minuter efter applicerandet doftar rök – inte som en rökig rom, utan som cigarrettrök. Det är verkligen en partylejoninna som träder fram när man lägger samman alla ingredienserna. Även om den beskrivningen inte riktigt stämmer på mig, finns det ändå flera tillfällen då Vamp à NY är doften jag väljer för mig själv. Basnoterna av benzoin och balsamiska varianter har jag svårt att urskilja, men de stöttar resten av noterna, framför allt rommen, och håller liv i partydjuret i flera timmar.

honore des pres vamp a ny

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i dofter, parfymer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s