Frédéric Malle Lys Mediterranee

Liljor är underbara blommor – de kräver uppmärksamhet både genom sin storlek och form och genom sin speciella, lockande doft. Efter flera års provande och funderande insåg jag att jag ville ha ytterligare en liljeparfym i mitt liv; den mjuka men distinkta Lys Mediterranee från Frédéric Malle.

FM Lys mediterranee

Liljan skall först dyka upp som en hjärtnot, så säger doftens innehållsförteckning, men den kommer med redan i första puffen. Dock tar snabbt toppnoterna överhanden; ingefära och havsvatten. Ingefäran är inte så stark men hjälper med sin kryddighet att låta sältan i havsvatttnet bli litet stickigt, och hjärtnoten lotus gör även sitt till.

Snart mjuknar hela doften och blommorna tar över: liljan, förstås, flankerad av kvanne (angelica) och apelsinblom, varav den sistnämnda är ovanligt diskret. Olika dagar känner jag olika mycket av själva liljan; andra dagar kan det vara den kryddigt jordnära kvannen som känns mest. Musk och vanilj som basnoter sörjer för att Lys Mediterranee håller sig rund och fin, och blommig av lilja, in i det sista.

FM-pink-lily-bouquet

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i dofter, parfymer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.