Penhaligon’s Peoneve

Den fina pionen i Penhaligon’s doft Peoneve är flankerad av violblad och framför allt ros. Den öppnar friskt och starkt, tack vare violnoten. Snart ansluter rosdoften med den där surheten som man kan känna i rosor i naturen. Men trots den syrliga noten finns friskheten kvar och ger litet grönska åt Peoneve.

penhaligons peoneveTrots att det bara är blommor i topp- och hjärtnoterna – förutom pion, ros och viol även jasmin – är det ingen naturtrogen blombukett som Penhaligon’s skapat i Peoneve, utan en litet gammaldags parfym-ig doft. Någon halvtimme efter applicering skärps den till litet – man kan känna mer av violbladen och basnoten vetiver. Efter ytterligare någon timme mjuknar den med hjälp av basnoterna mysk och cashmeran (en syntetisk myskmolekyl), men är in i det sista främst frisk, lätt och lättburen.

 

 

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i dofter, parfymer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Penhaligon’s Peoneve

  1. Ping: Favoriter i juli | Style On File

  2. Ping: Favoriter i augusti | Style On File

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s