Balenciaga Florabotanica och Rosabotanica

Med ett års mellanrum, 2012 och 2013, lanserade Balenciaga de båda dofterna Florabotanica och Rosabotanica. De är lätta, och lätta att älska och bära varje dag eftersom de baserar sig på noter som många tycker om och inte sticker ut i övrigt.

Florabotanicas enda toppnot är mint, vilket förklarar att den startar med en smäll från första sekund efter sprayningen. Dock är inte mintnoten så uttalad, utan mer allmänt kryddig, och från början ackompanjerad av blommor. Ganska snart går doften på mig konstigt nog över till att bli akvatisk. vilket är en genre som många älskar men som jag själv ogillar. Tur nog för mig drar den aspekten bort efter ytterligare någon kvart, och Florabotanica går över till att bli mjuk och blommig igen, nästan pudrig, tack vare nejlikan i hjärtnoterna. Där skall också finnas ros och cannabis, men just jag känner bara en allmän bukett av blommor, inte ens särskilt mycket av rosen. Efter några timmar är all blommighet borta från min hud, och det som är kvar är basnoterna ambra och vetiver, varav den senare ger litet extra fräschör åt de sista doftmolekylerna.

Rosabotanica börjar mjukare, och är också blommig från början, men är inte hellre någon tydlig rosdoft. I toppnoterna finns petitgrain, fikonlöv och hyacint, vilket förklarar det mer gröna anslaget i doften, uppföljt av hjärtnoterna kardemumma, citron, rosépeppar och så rosen, som inte gör stort väsen av sig. Även här finns vetiver och vit ambra i basnoterna, mixat med ceder, tränoter och patchouli, och Rosabotanica behåller sin gröna ton och aningen mer originalitet än Florabotanica in i det sista.

rosabotanica-the-second-flower-for-balenciaga

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i dofter, parfymer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.