Clarins Tonic Body Treatment Oil

Redan för femton-tjugo år sedan vände jag mig till Clarins med sina många slimmande och uppstramande krämer och oljor, specialiserade för olika områden på kroppen. Den jag oftast provade var Tonic Body Treatment Oil, som verkade mest seriös av alla med sin kraftiga, medicinska doft och förpackad som den var i en opraktisk glasburk. Ack, den tjugoåriga Jenny B borde inte haft några bekymmer för sin huds elasticitet – inte som nu, i alla fall, när hudvecken inte försvinner så snabbt efter att kilon tack och lov gjort det.

Fastän jag borde veta att krämer för kroppen inte kan slimma ned en hur mycket man än hoppas, vill jag förstås inte låta bli att prova Clarins-oljan en gång till när jag har chansen. Den säljs fortfarande i sin tunga glasflaska med en mynning så bred att man alltid råkar hälla upp för mycket i handen. Ja ja, det är bara att jobba på och gnida in i huden.

Clarins-Tonic-Body-Treatment-OilOljan är inte så lätt att fördela innan man jobbat ett tag och värmt upp den. Innan dess händer det att det sliter otrevligt i huden omkring när jag försöker massera in oljan. Inte sjunker den in särskilt snabbt heller, i alla fall inte i jämförelse med vanliga krämer. När jag använt Clarins-oljan vill jag helst inte ta på mig finkläder som kan råka ta skada, så det blir oftast att jag använder den på kvällen efter träning, då jag drar på mig mjuka kläder och tar det lugnt.

Efter några veckors användande kan jag tyvärr inte se så stor skillnad i hudens spänst. Jag hade velat märka något väldigt snabbt för att uppväga kladdet och krånglet med oljan. Med det senaste årets genombrott i effektiva ansiktskrämer kan det nog snart dyka uppnågon motsvarande mirakelkräm för kroppen, och jag håller ut tills den kommer till en kosmetikdisk i min närhet.

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i kroppsvård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.