Missonis doft

Stora modehus låter skapa parfymer i sitt namn för att fördjupa sin image på marknaden, och för att de som inte har råd med kläderna ändå skall kunna svepa in sig i en air av sin favoritdesigner. Då och då har det getts ut dofter från Missoni, ett modehus som jag tycker om både för sitt hantverk och för den välkomnande, fina designen på kläderna i både färg och form. Eftersom jag gillar Missonis mode har jag hoppats på att också gilla den doft de vill förknippas med, men tyvärr blir det inte så den här gången heller.

missoniÅr 2015 släpptes den senaste doften från Missoni, med samma namn som den som den som släpptes för tio år sedan. Flaskan består av två vackra ovaler som skiftar i festliga färger, och innehållet är skapat för att vara lättgillat av många. Men det är då som en parfym snarare blir för simpel och urvattnad för att vara minnesvärd.

Päron är huvudingrediensen, precis som i Burberry Brit, som sparkade igång en rad av succéer för moderbolaget. Men Missonis päron blandas snabbt bort i det allmänt artificiella intrycket som doften ger.

Doften innehåller generella blomnoter, sandelträ och tonkabönor vilket lägger till sötma, och dessutom ett antal citrusnoter som dock knappt märks alls. När päronet försvunnit är det svårt att hitta enskilda noter; allt är sammansvept till en helhet som får mig att tänka på fruktsoda.

Flaskan och innehållet drar tankarna till sol och sorglösa sommardagar, litet som Escadas ständigt växlande sommardofter. Missonis variant kommer säkert att gillas av många, men den är för konturlös för att fastna hos mig.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i dofter, parfymer och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.