Marc Jacobs Kiss Kiss Bang Bang

Marc Jacobs läppstiftsserie Le Marc Le Crème lovar tio timmars färg med ett svep över läpparna, och därtill en mängd fuktgivande ingredienser som gör nytta. Det är ju ambitiösa uttalanden som man får ta med en nypa salt, men visst är läppstiften sköna för läpparna och håller bra och länge.

wp-1458033706864.jpg

Den senaste veckan har jag hårdtestat färgen Kiss Kiss Bang Bang, en pudrig nyans, något mörkare än mellanrosa men ändå någorlunda naturlig och lättburen. Det stämmer att ett drag lämnar ett intensivt lager färg på läpparna, fast inte något tjockt lager, utan att mycket tunt lager som nästan ser ut att ha sjunkit in i huden.

Toppen på läppstiftet är som synes litan och rundad, vilket gör det lätt att direkt följa läpparnas konturer. Hylsan knäpper ihop med ett magnetiskt snäpp. Förpackningen är tung vilket ger den pondus, och tyngden sitter i locket  – bra, så att det inte blir obekvämt att balansera själva läppstiftet medan man målar på det!

wp-1458033683512.jpgYtan blir sammetsmatt, mycket matt. Matta läppstift kan ju ofta vara uttorkande, men inte de här. De många närande ingredienserna gör verkligen sitt jobb! När jag började använda läppstiftet var mina läppar aningen torra, men det kändes som att de fick fukt och omvårdnad av Kiss Kiss Bang Bang.

Om man väntar några minuter efter att man målat på läppstiftet, så färgar det inte av sig speciellt mycket på koppar eller glas. Visst skavs färgen bort efter några timmar, särskilt om man druckit och ätit, men den nöts bort diskret och lämnar tillräckligt mycket färg efter sig för att det inte skall bli som en ring längs munnens kontur. Inte heller flyter den ut utanför läpparna.

Jag är glad att jag skaffade setet med fem mini-läppstift ur samma serie, där jag redan provat och gillat flera av nyanserna, som Boy Gorgeous, Infamous och Dashing. Men jag är framför allt mycket nöjd med Kiss Kiss Bang Bang, en vacker färg med ett läckert namn, och kommer att ha stor användning av den i vår.

wp-1458033734180.jpg

Annonser

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Det här inlägget postades i läppstift och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Marc Jacobs Kiss Kiss Bang Bang

  1. Ping: De bästa läppstiften | Style On File

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.