Rituals Ginkgo’s Secret hand balm

Rituals handbalsam med namnet Ginkgo’s Secret innehåller (förstås) ginkgo och är speciellt ihopsatt för att hålla huden på händerna mjuk och len. Tyvärr gör den bara ett halvbra jobb där; efter att ha använt krämen – både direkt efteråt, och efter ett par veckors regelbunden användning – var de stora ytorna på handryggen någorlunda smidiga, men problemområdena intill naglarna fortfarande hårda.

Jag använde också krämen till fötterna; smorde in dem på kvällen och drog på strumpor för att få bästa resultat. Tyvärr kändes de torra partierna på tår och hälar extra uttorkade och raspiga nästa morgon. Så dumt!

Förra året skaffade jag ju en annan handkräm från Rituals, med titeln Imagine. Den hade ungefär samma verkan på huden, och dessutom påminner dofterna litet om varandra. Doften är det bästa med båda krämerna! Dock är Ginkgo’s Secret på gränsen till att bli översöt. Den påminner mig om några av de luktsuddgummin jag samlade på när jag var tio; roliga figurer i härligt pastelliga färger och hårt parfymerade så att de inte tappade lukten ens efter flera år.

Trots de ljuva dofterna kommer jag inte att vända mig till Rituals för handkrämer igen. Det är trots allt de vårdande kvaliteterna som är viktigast.

Om styleonfile

Jag är en ingenjör som älskar parfym, hudvård och kläder av hög kvalitet. Det är värt att lägga pengar på något som är bra - håller länge, gör sitt jobb - men det är svårt att veta vad som är bra innan man har provat. Som erfaren testare provar jag gärna läppstift, krämer och annat livsviktigt, och berättar för den som vill vad som är bra och vad som är dåligt.
Detta inlägg publicerades i dofter, handkräm och märktes . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rituals Ginkgo’s Secret hand balm

  1. Laura skriver:

    Själv använder jag en aloe vera-planta som jag har stående i köksfönstret. Kostade 55 kr på en blomsterhandel på Linnégatan i Göteborg

  2. styleonfile skriver:

    Intressant! Bra att du hittat något som fungerar för dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.